Sayfa İçeriği
Diş estetiği için dişlerin rengi önemlidir. Diş rengini açmak için uygulanan diş beyazlatma işlemi hekim tarafından klinikte uygulanab bir işlemdir. Ev tipi plaklar işe diş beyazlatma yöntemleri desteklenebilir. Ev tipi beyazlatma denildiğinde kişinin kendi kendine evde yapacağı bir beyazlatma söz konusu değildir. hekimin hastaya göre özel olarak hazırladığı plaklar içerisine ilacın evde koyulması nedeniyle ev tipi beyazlatma adını alır. Evde yapabileceğiniz beyazlatma diş fırçalamak ve kirlenmeyi önleyici diş macunları kullanmak şeklindedir.
Bu yazıda diş beyazlatma hakkında bilinmesi gerekenler ve bilinen yanlışlar hakkında detaylı bilgiler bulacaksınız. Diş beyazlatma nasıl yapılır, diş rengi kaç ton açılır, diş beyazlatma kalıcı mı sorularına cevap verelim.
Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?
Öncelikle dişlerin mevcut durumu değerlendirilir. Diş yapısı uygun ise diş beyazlatma uygulanabilir. Dişler üzerinde Çürük, kırık çatlak veya aşınma gibi problemler var ise diş beyazlatma uygun olmayacaktır. Dişlerinizi beyazlatma için uygun gördüğümüzde öncelikle diş üzerindeki diş taşlarını ve çay kahve lekelerini temizlememiz gerekir. Bu işlem yılda bir defa yapılmasında tavsiye ettiğimiz diş temizleme işleminin ta kendisidir. Yaklaşık yarım saat içerisinde diş taşlarınız temizlenir ve dişler üzerindeki çay kahve sigara lekeleri uzaklaştırılır. Bunun ardından dişlerin rengini beyazlatma işlemine geçilir. Diş etinde kanama var ise veya diş etleri rahatsızlığı ise birkaç gün sonra ya diş beyazlatma randevusu verilebilir.
Diş beyazlatma işlemi ve dişler üzerine uygulanan kimyasal madde ile gerçekleştirilir. Dişin beyazlamasını sağlayan bu jelin diş etlerinize dilinize ve yanağınıza deymemesi gerekiyor. Bu nedenle ağız içerisine takılan özel aparatlar dil dudak yanak engelleyicinin yanı sıra diş eti üzerine maskeleme yapan bir krem sürülür ve ışık ile sertleştirilir. İyi bir koruma sağlandıktan sonra diş sert dokuları üzerine diş beyazlatma jeli uygulanır. Kullanılan ilacın konsantrasyonu ona göre ve dişlerinizin gözenek yapısına göre hekim uygulama süresini ayarlayacaktır.
Genellikle 20 dakika ile 60 dakika arasında uygulanan ilaç sonrası dişlerinizin renginin değiştiğini göreceksiniz. Uygulama sırasında dişlerde hassasiyet oluşabilir. Hassasiyet oluştuğunuzda hekiminize bilgi vermelisiniz. Bununla ilgili önlemleri alıp sızlayan bölgeye gerekli ilacı sürdükten sonra bununla ilgili problem kalmayacaktır. Diş eti koruyucusu dudak yanak değil koruyucusu çıkarıldıktan sonra bol su ile gargara yapmanız istenir. İşlem sonrası renkli gıda maddelerinden en azından 1.02 gün uzak durmanız sizin için iyi olacaktır. Aşırı soğuk sıcak ve asitli gıdalardan uzak durmalısınız. Limon soda kola gibi gıdalar bunların başında gelir.